Jacob Faurholt

Den århusianske sad-core singer/songwriter Jacob Faurholt er med sin tredje udgivelse, cd-r-ep’en ‘Turn the Lights On’, klar til at tænde lyset og åbne mere op for sit skrøbelige, men ikke desto mindre fint følsomme univers.

Med sin lo-fi-orienterede, nærværende og personlige stil bevæger han sig indenfor et musikalsk felt, hvor han har stort set alle odds med sig. Alligevel lykkes det Faurholt at markere sig stærkt gennem udgivelsens 18 minutter og udnytte den skrabede produktionslyds potentiale til fulde.

Efter en flirt med bandet Sweetie Pie Wilbur i efteråret, har han denne gang arbejdet sammen med Vinyl Dog Joys Marc Kellaway. Grundlæggende er Kellaways krydderier med til at peppe numrene godt op og skabe en spænding undervejs, som Faurholts afdæmpede guitarspil og skrøbelige stemme ikke altid kan løfte alene.

Det er dog først og fremmest de gode melodier og det dynamiske vokalarbejde, der sikrer den skærende skønhed, som ligger på lur og langsomt overvælder i de mere stemningsmættede passager.

Hver i sær har de seks numre noget at byde på, fra dynamikken mellem elektronik og akustik i ‘Cross That Line’ og ‘Saturday Morning’ over den fine fortælling i ‘Boy’ og det flot flydende sing-a-long hit ‘We Got Lucky in Berlin’, til den luftige mellemspiller ‘All We Need Is Time’ og det klaverbestrøgne lukkenummer ‘ Let Them Go pt. 2’.

Faurholts melankolske grundtone kommer nok aldrig til at spille sig igennem til de danske radiokanaler, men hvis man er til intime musikalske øjeblikke bygget op af personlighed og originale elementer, er det ikke noget man bør snyde sine ører for alligevel.

Jacob Faurholt. 'Turn the Lights On'. Ep. BSBTA.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af