Roskilde 04: Graham Coxon – kul på Coxon

Han lignede til forveksling en engelsk skoledreng. Graham Coxon. Med sit nøddebrune, vandkæmmede hår og sine sorte, centimetertykke sygekassebriller.

Men det artige udseende bedrog i dén grad publikum, der alt for sent opdagede, at de var lokket i baghold af Coxons blotlagte fortid som smånuttet britboy i Blur.

Højtalerne måtte se sig blodsprængt og publikum halvt omkuldslået af en melodisk støjende punkrock, der nok startede som sart lo-fi i koncertens første akt, men sluttede som et infernalsk og altopslugende larmemonster i sidste afdeling.

Coxon leverede herimellem en farverig revy af omtrent de bedste stunder fra hans efterhånden betragtelige bagkatalog, der naturligvis indeholdt en god håndfuld numre fra hans seneste album, ‘Happiness In Magazines’.

Denne fredag aften blev glæden dog ikke fundet i bladene, men i musikken. Graham Coxon og hans fire mand høje backuporkster skabte en særdeles brandbar cocktail, der satte et sikkert musikalsk punktum for skilsmisseforhandlingerne med Blur – på livesiden i hvert fald.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af