POP REVO 04: The Clientele – fantastisk afslutning på Pop Revo 04

Tim Christensen i hedengangne Dizzy Mizz Lizzy sang engang “One guitar, one bass and a drummer – that’s really all it takes”, og uden at drage nogen paralleler mellem de to bands må det siges, at britiske The Clientele i høj grad beviste sandheden i dette udsagn.

Frontmand Alasdair MacLean, James Hornsey og Mark Keen spillede nemlig en fantastisk koncert lørdag aften som hovednavn til Pop Revo 04 med netop denne besætning. Det altoverskyggende omdrejningspunkt MacLean viste sublim teknik, både vokalmæssigt og på den effektfyldte el-guitar som han virtuost spillede på uden plekter. I stedet mestrede han både solo, aggressiv støjguitar, fortryllende fingerspil – ja, alle facetter af guitarspillet, og det var til tider direkte imponerende at følge de musikalske udskejelser på scenen.

Stemmemæssigt viste MacLean en fantastisk spændvidde og inderlighed og en smuk falset, men han forfaldt aldrig til det klynkende og navlebeskuende. En gang imellem lød visse passager dog som var der sat en cd på, men heldigvis formåede The Clientele at lave overraskende ting i forhold til de i forvejen fremragende studienumre.

Opbakningen fra rytmebunden var stærk og tight, og det lille band fyldte musikalsk meget på det lille spillested. Desuden formåede bandet også at holde størstedelen af publikums opmærksomhed i de stille, melodiøse passager og det var et godt træk at inkludere Gary Olson på trompet i den sidste del af koncerten, for selv tre meget velspillende musikere kan bruge lidt variation.

Det var meget svært ikke at fortabe sig i den lille verden The Clientele skabte over cirka en times koncert, og det var den perfekte afslutning på Pop Revo 04.

Koncert.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med