Neko Case

Det er vist ikke gået op for frk. Case, at 60’erne sluttede for godt 35 år siden. Faktisk er hendes musikalske udtryk så umanerligt retro, at det næsten forekommer helt autentisk, og det gør egentlig fornemmelsen, man får som lytter, en smule bizar. For når man dagligt er udsat for grupper, der tillader sig at skævvride dele af datidens virkemidler, virker det helt besynderligt, at opleve en nutidig kunstner distancere sig i så høj grad til det aktuelle.

Men måske er det på sin plads netop nu. Den alternative-psych-folk-country (eller hvad den nu hedder) er jo som bekendt ved at markere sig ganske pænt, så det er nok nærliggende at udforske rødderne. Sådan synes Neko Case i hvert fald at tænke på live-albummet ‘The Tigers Have Spoken’.

Gennem cd’ens små 35 minutter bliver den oprindelige country vendt og drejet fint, men uden at blive for bondsk, så at sige. Case formår at bibeholde en subtil og langbenet kvindelighed i genren, hvilket nok især hænger sammen med hendes fremragende sangstemme. At der på fin vis flettes en billedrig natklub-stemning ind i stilen – blandt andet ved hjælp af en respektfuld behandling af værker af både Nancy Sinatra og Loretta Lynn – gør kun det hele mere interessant.

Holder man af den støvede stemning fra 60’ernes guitar-diva-tid og ønsker man at tage det sidste skridt ud i dekadent og lytteværdig country, er Neko Case kvinden, hvis hånd man bør sige ja til.

Neko Case. 'The Tigers Have Spoken'. Album. Anti/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af