diverse

Vi spoler tiden tilbage til søndag d. 26. september 2004. Det er aften og mørket har sænket sig over København. På Vesterbro har en samling af danske kunstnere sat hinanden stævne. Én efter én går de på Store Vegas scene for at hylde den mesterlige Leonard Cohen. Forinden har deres danske fortolkninger af Cohens perler solgt overraskende godt på cd’en ‘På danske læber’.

Umiddelbart må de fleste have stillet sig kritisk overfor hele projektet. Cohens bagkatalog er en hellig gral, og nu skulle gralen så oversættes til dansk og fortolkes af den hjemlige andedams troubadourer. Alligevel må man tage hatten af for slutresultatet, hvor kunstnere som Poul Dissing, Nikolaj Nørlund, Under Byen, Claus Hempler, Steffen Brandt og Tina Dickow formår at give Cohens numre nyt liv.

Dvd’en ‘På danske læber’ indeholder koncerten fra Vega, cirka 40 minutters ekstramateriale om projektet, samt musikvideoen ‘Minder’ med Jens Unmacks version af Cohens ‘Memories’.

Selve koncertoptagelsen er kombineret med stemningsbidder fra backstageområdet. Livelyden er optimal – takket være bearbejdning af Nikolaj Nørlund – mens billederne er nærgående og stemningsfulde. Eneste minus ved den ellers gennemførte produktion er den dynamiske klippestil, der til tider bliver lettere forstyrrende. Når f.eks. Poul Dissing synger sin indfølte ‘Fugl på en snor’ er det direkte irriterende, at fokus konstant flakker rundt på scenen på grund af de mange klip.

Ekstramaterialet byder på en række interessante interview, hvor flere af de involverede kunstnere fortæller om deres forhold til Cohens musik, processen bag ‘På danske læber’ og betænkelighederne ved overhovedet at gå ind i projektet.

‘På danske læber’ fortjener opmærksomhed, langt fra alle fortolkninger er lige interessante, men intentionen om at bringe Cohens musik en lille smule tættere på lykkedes rent faktisk et godt stykke af vejen.

diverse. 'På Danske Læber'. Album. Auditorium/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af