Thirteen Senses

‘The Invitation’ er noget af en udfordring at sætte på anlægget. Som regel er det rart med udfordringer, men i dette tilfælde består den desværre i at forsøge at holde sig vågen i de knap 48 minutter albummet varer. Den engelske kvartet Thirteen Senses, med sangskriveren Will South som frontfigur, udgav albummet i hjemlandet sidste år, og nu er tiden kommet til at favne bredere.

Thirteen Senses er langt fra opfindsom pop-rock. Man kan tydeligt høre landsmændene fra Radiohead og Coldplay spøge i baggrunden. Til gengæld er South en fremragende sangskriver, for alle de 11 numre er gennemført melodiøse. Så meget at man stort set kan nynne med på melodien allerede under første gennemlytning. Dermed også sagt at forudsigeligheden i musikken skinner alt for klart igennem. Det er her kedsomheden indtræffer. Når den gode melodi er fundet, dvæles der alt for længe derved.

Teksterne, der kommer fra Souths lyse tunge, er en helt anden sag. Her pakkes kærlighedens temaer godt ind i interessante fraser, som for eksempel på ‘The Salt Wound Routine’. “Watch as the cracks in the wall feel pain. For only patterns on a snake’s back give us genuine fear”, synger South.

Bevares, ingen tvivl om at Thirteen Senses har evner til at skrive imponerende gode melodier, men efter den bedste sang ‘Thru the Glass’, der er placeret som anden skæring, bliver resten af albummet en ørkenvandring af længsel efter spænding.

Thirteen Senses. 'The Invitation'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af