Timbuktu

For tiden tæppebombes vi her i dannerengen med skandinavisk hiphop. Looptroop og Madcom har hver især leveret deres udspil, og turen er nu kommet til Timbuktu, der med sine 30 svenske somre er alt andet end grøn. ‘Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö’ er den lidt flyvske titel på pladen, som har solgt 20.000 eksemplarer i hjemlandet.

Timbuktu tilhører den socialt bevidste gruppe af rappere. Engageret og usentimental beskriver han problemstillinger, der opstår i kølvandet på den moderne livsførsel: uønsket graviditet, racisme, integration, kærlighed, søvnløshed, politik og laden stå til.

Supreme og Promoe fra albumaktuelle Looptroop griber mikrofonen på numrene ‘Det löser sej’ og ‘Fruktansvärld’, og dropper hver deres vers om det moderne online-samfund. Hvor man har travlt med at være tilstede alle andre steder end der, hvor man befinder sig, og om at vælge flugten som løsning på problemer og satse på, at terningerne tilslut falder ud til ens fordel.

Timbuktu og produceren M.O.N.S. har fået sammenstykket en alsidig plade, der ikke kun trækker på hiphop-arven men strækker sig mod fjerne verdenshjørner efter inspiration. Både elementer af afrobeat, funk, latin og reggae har sneget sig ind i instrumenteringen. Det er moderne og moden hiphop med gode melodier og sympatiske budskaber. Timbuktu har fået vinger og svæver et sted mellem himlen og jorden.

Timbuktu. 'Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö'. Album. JuJu Records/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af