Racing Ape

Mon ikke de fleste husker numrene ‘Waterfall’ og ‘A Month of Sundays, der fik pæn spillested på P3 for et par år siden? Den slags gedigne og iørefaldende rockhits savner man på Racing Apes andet album, ‘Public Shelter’, der er en rendyrket rocksag med mere attitude, men mindre melodi.

Racing Ape har siden den selvbetitlede debut i 2002 været igennem et par kaotiske brud med både producer og pladeselskab, og man fornemmer næsten, hvordan gruppen denne gang har tænkt: ‘Fuck det, så skal de sgu få noget rigtig rock at tygge på’. En indstilling, der bestemt er al ære værdig og heller ikke uden charme, hvilket numre som ‘Keep it to Yourself’ og ‘Rocket Fuel’ fint beviser.

Men de ulastelige melodier, som debuten bar præg af, er røget i svinget til fordel for en mere kompromisløs rockmusik, der gør Racing Ape en smule kønsløse at lægge ører til. Bandet tærer fornuftigt på en endnu knap så tærsket genre som 90’ernes stener-rock, men det har svært ved at nå helt ud i øregangene, når sangene ikke er der til at bære dem på vej.

Racing Ape har med ‘Public Shelter’ bestemt ikke sænket farten over deres energiske rock, men de har nedtonet de sikre ‘sing-a-longs’ og fine sans for melodier, som gruppen har bevist, de ejer.

Racing Ape. 'Public Shelter'. Album. Warner/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af