AFX

Jeg bliver altid ekstra mistænksom, når et pladeselskab begynder at genudgive gamle plader i ny og lækker indpakning. Der er noget skummelt ved det, når pladeselskabet endnu engang er nødt til at fremhæve hvor innovativ og nyskabende kunstneren var for ti år siden. Det hele bliver heller ikke bedre af, at denne udgivelse kommer kort tid efter, at kunstneren lige har været i vælten.

AFX er et af de mange synonymer for Richard D. James, der nok er mest kendt under navnet Aphex Twin. For kort tid siden var han på alles læber, da han leverede soundtracket til Chris Cunninghams kunst-video ‘Rubber Johnny’. Det er derfor lidt for belejligt, at Warp Records vælger at genudsende de to ep’er, som for ti år siden var dér, hvor AFX for alvor trådte i karakter.

På udgivelserne, der var begrænset til et oplag på 1000 kopier, var det første gang verden blev præsenteret for denne komplekse hæsblæsende musikstil, der skulle blive AFX varemærke. Disse udgivelser har derfor opnået nærmest kultstatus blandt Aphex Twin-dyrkere.

Som historisk dokument er det en udmærket udgivelse, men jeg synes at alderen begynder at trykke på nogle af skæringerne. Man kan godt høre at dette er ti år gammel tråd. Burde den ellers så produktive hr. James ikke have mere at byde på end bare at trykke på repeat-knappen?

AFX. 'Hangable Auto Bulb'. Ep. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af