Greg Dulli

Først Mr. Afghan Whigs, så Mr. The Twilight Singers og nu Mr. Greg Dulli. Man kunne umiddelbart tro, at den karismatiske mørkesanger/sangskriver Greg Dulli med ‘Amber Headlights’ springer ud som fuldblods solist, men sagen er lidt en anden.

I 2001 mistede Dulli sin nære ven, filminstruktøren Ted Demme, bedst som han var ved at skrive sange til The Twilight Singers’ andet album. Tabet påvirkede ham så kraftigt, at han valgte at droppe alt materialet til fordel for en stribe dystre og sørgmodige numre, der senere blev til The Twilight Singers’ fremragende album, ‘Blackberry Belle’.

Nu får de kasserede sange så endelig lov at se dagens lys under Greg Dullis eget navn, og det er ikke så lidt af en sangskat, den tidligere Afghan Whigs-frontmand har haft liggende. Ganske vist er der kun tale om ni sange, men de umiskendeligt soul-inspirerede rockmelodier rammer endnu engang dybt i hjertekulen takket være hans raspende og forbandet nærværende stemmebånd. I forhold til ‘Blackberry Belle’ er sangene knap så læsset med tristesse og tungsind, og det klæder såmænd Mr. Dulli, at han har lukket lidt lys ind i sit mørkemands-univers.

Bedst står den bragende ‘Cigarettes’, der er en kontant og rocket fortolkning af den knugende smukke ballade ‘Follow You Down’ fra ‘Blackberry Belle’. Men også ‘Domani’ og ‘Pussywillow’ er med deres henholdsvis drævende soulelegance og poppede vellyd små hidtil godt gemte perler fra Greg Dullis sangskriverskuffe.

Det er måske ikke noget stort gennemarbejdet album, det siger næsten sig selv, når Dulli reelt aldrig fik det skrevet til ende. Men for fans er det et kærkomment ‘missing link’ mellem den endelige afslutning på Afghan Whigs-æraen og den virkelige begyndelse på The Twilight Singers-tiden.

Greg Dulli. 'Amber Headlights'. Album. One Little Indian/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af