Kent

Med vanligt selvironisk glimt i øjet har Kent valgt at give deres nye ep titlen ‘The Hjärta & Smärta EP’. Men selv om titlen kunne indikere, at der er overhængende fare for dybe greb ned i den patetiske klichépose, kan det eftertrykkeligt fastslås, at Joakim Bergs tekstmæssige behændighed ikke er mindsket i styrke.

Nok en gang er vi vidne til overbevisende, melankolske slag på følelsernes stortromme med udgangspunkt i kærlighedskvaler, længsel, identitetsproblemer og trediveårskrise.

Lige bortset fra trediveårskrisen, er det gammelkendte temaer fra deres side, men på mærkværdig vis fremstår de aldrig som fortærskede eller udvandede, når de udsættes for håndspålægning fra Kents side. Det skyldes ikke mindst elegancen, hvormed Berg får formidlet sine sjælekvaler: »Det är långt mellan Flen & Paris / men nära en trettioårskris / Du slängde med håret och log«.

Som ep fungerer ‘The Hjärte & Smärte EP’ udmærket, idet de fem numre skildrer et nærmest kronologisk forløb, der tilfører udspillet en helstøbt og gennemarbejdet kvalitet. Musikalsk skriver den sig ind i tiden mellem hovedværkerne ‘Isola’ og ‘Hagnesta Hill’, uden dog helt at nå det samme melodiske niveau. Vær tålmodig under de første gennemlytninger, og du vil blive belønnet med klassisk Kent-skønhed, der nænsomt åbenbarer sig.

Kent. 'The Hjärta & Smärta EP'. Ep. SonyBMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af