The Roots

Lad mig starte med en indrømmelse: Jeg er inkarneret fan af The Roots. Derfor er det måske ikke helt på sin plads, at jeg skal bedømme deres to opsamlingsplader, som har fået undertitlen ‘The Beginners Guide to Understanding The Roots’. Men lad mig fortælle en indrømmelse mere: Jeg har faktisk lært en del nyt om The Roots. Og hvorfor ikke også snuppe den tredje: Det har været en udsøgt fornøjelse.

The Roots har i over ti år forløst hiphoppens kerneværdier og musikalske traditioner på deres helt egen måde. Det er håndspillet hiphop med tørre trommer, groovy basgange og jazzede melodier tilsat socialt kommenterende og uhyre bevidst rap. Seks fantastiske albums er det blevet til, og mindst 100 gange flere koncerter, hvor rødderne ved flere lejligheder har bevist, at de er genrens førende, og at det er der, de føler sig hjemme.

På ‘Home Grown!’ har bandets karismatiske trommeslager ?uestlove samlet Philadelphia-kollektivets fineste bedrifter på en utraditionel opsamlingsplade. Der er masser af de gamle kendinge. Men der er mindst lige så mange hemmelige remix, nyindspillede fortolkninger, live-versioner og ikke tidligere udgivne numre. Derfor skal man også lede længe efter storhittet ‘The Seed’, og det er kendetegnende for The Roots, at de går deres egne veje, og det mod belønnes også i længden.

Lyt bare til den hypnotiske og nærmest healende ‘Silent Treatment’, den forførende ‘You Got Me’, den henslægt vuggende ‘Proceed Pt. 2’, den svulstige og vedkommende ‘Star’ eller den rå og kontante ‘Clones’. Og sådan kunne jeg blive ved – det er intet mindre end stinkende funky og super svingende som bare pokker.

Som ekstra bonus har ?uestlove skrevet kommentarer til samtlige numre, og det giver en enestående mulighed for at komme bag facaden på et ærligt og unikt band. ‘Home Grown!’ er ikke bare et godt sted at starte for at forstå The Roots. Det er også et godt sted at starte, hvis man vil forstå, hvordan god musik laves. Det er hjemmelavet, når det er bedst. Og det er fremragende!

The Roots. 'Home Grown!'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af