Kiki

Finske Kikis fornemmelser for udvælgelse og sammensætning bag pladespillerne skinner klart igennem på dette monster af en mix-cd fra det ustoppelige tyske technolabel Bpitch Control. I oktober sidste år så labelboss Ellen Alliens veltilrettelagte compilation, ‘Camping 2’, dagens lys og den gode stil fortsætter, men denne gang også med numre fra andre suveræne og toneangivende labels. Ikke mindre end 25 individuelle stykker musik er her splejset sammen, med 16 hovedpiller på tracklisten og de resterende, som typisk er Kikis egne, som charmerende indstik hid og did.

Minimaltechnoens guru Richie Hawtin er verdenskendt for sine eminente evner til at fylde et tidsinterval med elementer fra fire eller flere tracks på én gang og dermed skabe et organisk udtryk, der gør hele mixet til en unik oplevelse. Her går Kiki ham i bedene. ‘Boogy Bytes Vol. 01’ er ikke Hawtin i evner eller smag, men ikke desto mindre får Kiki taget den klassiske mix-cd ud på nye våger.

Tracklisten i sig selv er så velspækket at intet med retfærdighed kan fremhæves over andet, men den består af et uovertruffent udsnit af tidens toneklang på minimaltechno- og techhouse-fronterne fra både lovende upcoming navne og hævdvunde artister. Kiki ballancerer med perfektion på den knivsskarpe æg af opbygning, stemning og energi, som udgør et mix. Det gør skiven til intet mindre end en rejse ud af vinterens kedelige monotoni og udi fremtidens elektroniske musikalitet.

Kiki. 'Boogy Bytes Vol. 01'. Album. Bpitch Control/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af