Graham Coxon

Hvis du er gammel Blur-fan, er Graham Coxons solokarriere forhåbentlig ikke ukendt for dig. På sjette soloalbum fortsætter han den lyttervenlige og mere lettilgængelige drejning, han tog på forrige album, hvor Stephen Street for første gang stod for produceringen. Deres samarbejde fungerer fortrinligt, så det har været en god ide at beholde Street i kontrolrummet. Udgivelsen er Coxons bedste til dato.

Som albumtitlen antyder, er temaet på ‘Love Travels at Illegal Speeds’ kærlighed. Men når det er Coxon, der skriver kærlighedssange, bliver de langt fra rosenrøde og traditionelle. Derimod er der dømt afveksling over hele linien. Med små overraskende inputs fra psykedelisk rock over country og blues får indierocken hele tiden det friske pust, der altid er til stede i Coxons intelligente kompositioner.

Damon Albarn rakte sidste år hånden ud for at byde Coxon velkommen tilbage i Blur, men den invitation er endnu ikke blevet besvaret. Sådan som det kører for Coxons karriere, er det forståeligt. Her har hans musikalske begavelse helt frie tøjler. På den anden side: Siden deres brud har hverken Coxon eller Blur begået et album, der kan måle sig med det bedste de skrev i fællesskab.

Graham Coxon. 'Love Travels at Illegal Speeds'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af