Kris Kristofferson

I 1971 udgav Kris Kristofferson albummet ´Me & Bobby Mcgee’, der bl.a. indeholder klassikere som ‘For The Good Times’ og ‘Sunday Morning Coming Down’. 35 år efter, og 10 år efter seneste studiealbum, er Kristofferson tilbage med en samling helt igennem fremragende sange, der på trods af tidernes skiften både melodisk og lyrisk ligger i kølvandet på udgivelsen fra 1971.

Producer Don Was, der tidligere har arbejdet med bl.a. Willie Nelson og Bob Dylan, har fået skåret Kristoffersons ofte lidt flagrende og kantede kompositioner til. Resultatet er blevet elleve nærværende akustiske numre med Kristoffersons indlevende vokal og akustiske guitar som omdrejningspunkt.

‘This Old Road’ er om noget Kris Kristoffersons statusopgørelse over det liv, han har levet og i høj grad en tak til de mennesker, der menneskeligt og/eller kunstnerisk har betydet noget for ham. Særligt albummets sidste nummer ‘Final Attraction’, hvor i en række kunstnere, som Willie Nelson, Roger Miller, Hank Williams, Johnny Cash og Lefty Frizell, æres, står som et punktum for en lang karriere: “Somewhere in your lifetime you were dared into feeling so many emotions that tear you apart / but they love you so badly for sharing their sorrows so pick up that guitar and go break a heart”.

Det simple musikalske set-up fungerer fremragende til Kristoffersons lige så simple sange, der som altid kredser om temaerne frihed og retfærdighed. Hertil kommer, at Kristoffersons dybfølte levering af sangene er så overbevisende og følelsesladet, at man ikke kan blive andet end rørt og medtaget. Det er en mand, der har noget på hjerte.

Kris Kristofferson. 'This Old Road'. Album. New West/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af