Yeah Yeah Yeahs ‘Show Your Bones’

Yeah Yeah Yeahs gik ikke mange trendy næser forbi da de udgav ‘Fever to Tell’ i 2003. Med øre for punk-musikken og øje for moderigtig street-cred landede New Yorker-gruppen med den karismatiske furie Karen O en solid succes baseret på bramfri og skarptskårne sange.

Det vil være upræcist at sige, at gruppen konsoliderer sit udtryk med ‘Show Your Bones’. De har nemlig flyttet sig siden debuten. Den nye plade viser andre og i længden mere spændende facetter end Yeah Yeah Yeahs flashede sidst. Trioen flekser de senede muskler og Karen O blotter tænderne på albummets første halvdel i vanlig flabet stil. ‘Phenomena’ og den bastante ‘Gold Lion’ er insisterende og ligefremt appellerende sange, men det er i andre momenter, at ‘Show Your Bones’ for alvor træder i karakter.

‘Sweets’ og i særdeleshed ‘Warrior’ er anderledes tvetydige kompositioner. Bakket op af sit band er Karen O her en såret krigerprinsesse, der har lagt en dæmper på primalskriget, sagt til helvede med mascaraen og sin razor-sharpe frisure og leverer næsten hjerteskærende sange, der bobler over i opsparet frustration.

‘Show Your Bones’ er en stærk rock-plade. Når sort i sort, stramme cowboybukser og udtrådte sneakers er lagt på hylden bagest i garagen og tidens toneklang er draget videre giver Yeah Yeah Yeahs med dette album vidnesbyrd om, at de såmænd roligt kan falde tilbage på deres eget velfunderede ståsted, hvor sangskrivningens kvalitet vejer tungere end omskiftelige modeluner.

Yeah Yeah Yeahs ‘Show Your Bones’. 'Show Your Bones'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af