Barbara Morgenstern

Det hører vist til sjældenhederne, at man hører et elegant og gammeldags klaverspil, der sniger sig på listefødder blandt moderne, elektroniske sange. Jo, hun har sin helt egen måde at komponere på, den tyske producer, sanger og pianist Barbara Morgenstern, som munder ud i en anderledes form for elektronisk popmusik. Sidst i samarbejde med Berlin-kollegaen Robert Lippok, men denne gang helt på egne ben.

Barbara er indlysende tysk-klingende i hver en tone, hun sætter sammen, og musikken er derfor minimalistisk og sparsom i en økonomisk stramhed, hendes land ellers ikke magter for tiden. Så selv om talentet for klangfuld pop er ligeså højtravende som coverets skyskrabere, flyver hun aldrig højere end musikkens lethed tillader det, og det føles rart at lægge øre til.

Man bliver derfor på jorden, både når titelnummeret bringer minder om 70’ernes klaverbårne kvinde-pop, og når ‘The Operator’ herefter sætter i gang med et 80’er-electro beat. Hele tiden sker de små, men effektive stilskift med Barbara Morgensterns skiftevis tysk- og engelsksprogede vokal som omdrejningspunkt. Måske man tidligere har hørt magen, men frøken Morgenstern er under alle omstændigheder en forfriskende udadvendt stjerne på den nutidige tyske elektroniske scene.

Barbara Morgenstern. 'The Grass is Always Greener'. Album. Monika Enterprise/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af