Ghostface Killah

Det føles som en evighed siden, at gruppen Wu-Tang Clan nærmest revolutionerede New York-hiphoppen med den stilsikre og eksperimenterende debut ‘Enter the Wu-Tang’. Her 13 år og fire soloalbum ældre lyder klanens mest fremtrædende solokunstner Ghostface Killah stadig lige så sulten, fokuseret og sikker på beatet.

Som på sine tidligere udspil formår Ghostface på fornem vis at bygge et helt specielt univers op på pladen, komplet med gennemgående tematik, skits og matchende covergrafik med narkosalg som fællesnævner. Ghostface har altid været mand for nye emner og måder at rappe på, uden at det bliver søgt eller overgjort. På ‘Fishscale’ resulterer det bl.a. i det geniale selvbiografiske nummer ‘Whip You With a Strap’ om korporlig børneopdragelse og et vers rappet under vand på ‘Underwater’.

Pladens største bedrift er, at den formår at bygge bro mellem det bedste fra Wu-Tang-universet og lyden fra en række nye østkystproducere, og på den måde tilfører den New York-scenen et tiltrængt skud ny energi uden at give afkald på traditionerne. Der er flere gode Wu-Tang-indslag på pladen, og især det velkendte makkerskab mellem Ghostface og Raekwon på ‘Kilo’ og ‘R.A.G.U.’ demonstrerer sublimt vokalsamarbejde og fantastisk historiefortælling.

‘Fishscale’ udviser ikke helt den gennemførte arrogance og kompromisløshed, som gjorde forgængeren ‘The Pretty Tony album’ så mesterlig, men der er uden tvivl dømt vanedannende dope.

Ghostface Killah. 'Fishscale'. Album. Def Jam/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af