Helios

‘Eingya’ er det andet album fra den hyperaktive amerikaner Keith Kenniff, der også udgiver musik under navnet Goldmund. Som Helios er den nyuddannede musiker fra Berkeley College of Music i Boston i det afslappede hjørne, hvor man også ville finde folk som Brian Eno og Harold Budd – uden dog at Helios træder disse over tæerne. ‘Eingya’ er ikke bare endnu et forsøg på at lave en dårlig efterligning – det er et unikt album.

Helios er et enmandsorkester, der lyder langt mere storladent end bare en mand ved sin powerbook. Kenniff er multiinstrumentalist, og han giver smagsprøver på klaver, guitar og trommer. Og selvom han er ene mand, så lyder han som et sammenspillet band af stor format pakket ind i en fremragende elektronisk produktion.

Pladens højdepunkt er den smukke ‘Dragonfly Across an Ancient Sky’, der med sit melodiske tema og den vuggende rytme virkelig sender lytteren på hesteryg igennem en uberørt naturlig skønhed.

‘Eingya’ kryber langsomt ind på dig, og som en flot solnedgang over havet skifter den farve og toner, så du ikke helt kan slippe det, men må vente til det hele er overstået og den sidste solstråle er væk. Undervejs finder pladen sin egen indre ro, som en religiøs meditation og renselse.

Helios. 'Eingya'. Album. Type/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af