Minor Majority

Den norske sangskriver Pål Angelskår er sammen med sit band klar med fjerde udspil. Er du til tilbagelænet singer/songwriter med et snært af country, vil Minor Majority langsomt men sikkert snige sig ind i dit hjerte. Albummet lyder umiddelbart ikke af meget, men med lidt tålmodighed folder det stemningsfyldte album sig ud.

Meget naturligt er det Angelskår, der styrer slagets gang. Det er hans vokal og akustiske guitar sangene bygges op omkring. Men det der virkelig løfter kompositionerne er, når resten af bandet støder til med rytme, strygere, banjo og keys. Ikke fordi lyden bare er blevet dynget til med billige virkemidler – hvert instrument tager ydmygt hensyn til de andre.

Pål Angelskår besidder en stærk og behagelig blød vokal. Han låner af Neils Youngs minimalistiske stil og Nick Caves teatralske storhed. Men i længden må det være en smule kedeligt at være forsanger, for stemmen udfordres alt for sjældent. Han vælger altid den lette vej omkring i tonelejet.

‘Reasons to Hang Around’ giver bestemt anledning til at blive hængende for at nyde den inderlige norske melankoli. Der er et lille flertal af gode sange, som kan tåle at blive hørt igen og igen. Angelskår bemærker selv hvad tiden skal bruges på: “We don’t need more time, we need to use it right”.

Minor Majority. 'Reasons to Hang Around'. Album. TMC.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af