Sufjan Stevens

Lad det være sagt med det samme. Det er stadig ikke et hvilket som gråt hverdagshoved, der sidder på skuldrene af amerikanske Sufjan Stevens.

Sidste år udgav den særegne wonderboy det sublime album ‘Illinois’, der var fyldt til randen med en spraglet og livsbekræftende blanding af pop, rock, musical og singer/songwriter. Som Sufjan Stevens-fans vil vide, var pladen anden del i babylonsprojektet om at lave en plade til hver stat i USA. Den første af slagsen, ‘Greetings from Michigan: The Great Lakes State’, udkom i 2003, så status for Stevens er altså: “Two states down, 48 to go”.

Om han når sit mål, kan man godt tvivle på, for han er godt nok en grundig herre, ham Hr. Stevens. Det vidner ‘The Avalanche’ om med ikke færre end 21 numre, der blev tilovers fra ‘Illinois’ (som i parentes bemærket bestod af 22 numre!).

Et par af sangene viser sig dog hurtigt at være alternative udgaver af de oprindelige numre på ‘Illinois’, og de kunne – som det desværre ofte er tilfældet med den slags – sagtens være undværet. Hvad der imidlertid må glæde alle skrøbelige pop-hjerter er, at Sufjan Stevens faktisk har gemt nogle helt fortrinlige sange til dette album. Alene de tre første numre, ‘The Avanlache’, ‘Dear Mr. Supercomputer’ og ‘Adlai Stevenson’, er tindrende smukke eksempler på Stevens flair for at inkorporere et glødende nærvær i sine alternativt indpakkede eventyrsange. Uha, den slags gør godt!

Gennemgående er der dog lidt længere mellem de musikalske højdepunkter på ‘The Avalanche’ i forhold til ‘Illinois’, men som ‘tidsfordriv’, inden det næste album i hans USA-række udkommer, fungerer pladen som en overordentlig fin gave.

Sufjan Stevens. 'The Avalanche'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af