Eagle Seagull

Endelig udkommer Nebraska-bandets debut på disse breddegrader, og det er ganske enkelt en udsøgt fornøjelse. Den canadiske indiescene har været på manges læber det sidste halvandet år, og det ene fremragende band efter det andet, med Arcade Fire i spidsen, er spiret op af landet, der ellers ikke tidligere har formået at markere sig mærkbart på rockfronten.

Netop Arcade Fire er blevet nævnt som inspirationskilde til Eagle Seagulls skrøbelige, skæve og underfundige musik. Men hvor Arcade Fire til tider bliver storladende og udadreagerende holder de fleste af numrene på ‘Eagle*Seagull’ sig i et stemningsfyldt og afdæmpet toneleje med et tekstunivers fyldt med smerte, ironi og en anelse perversion. Nummeret ‘It’s So Sexy’ handler for eksempel om en absurd glæde ved andres smerte: »When your makeup runs down your cheeks / you look so hot«.

Albummets stærkeste sange er ‘Photograph’ og ‘Your Beauty Is a Knife…’ der begge har været ude som singler. Simple klaverfigurer, stramme trommer og catchy melodistykker, kombineret med forsanger Eli Mardocks lige dele Robert Smith, Jarvis Cocker og David Bowie-inspirerede vokal, går op i en højere enhed. Så selv om albummet til tider måske er for stille, så er der alligevel hele tiden en uro, der lurer under overfladen, hvilket gør at man som lytter har svært ved ikke at lade sig forføre.

Eagle Seagull. 'Eagle*Seagull'. Album. Lado/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af