N.O.R.E.

Sidst i 90´erne var New York-rapperen Noreaga om nogen med til at grundlægge den succesfulde ‘thug-rap’. Han var den første større hiphopkunstner, der samarbejde med producerteamet The Neptunes, og han har med sin hardcore og humoristiske stil været flittigt brugt som gæst på et utal af kollegaernes plader.

N.O.R.E., som han nu kalder sig, har aldrig lagt skjul på sin mellemamerikanske baggrund, og med pladen “N.O.R.E. Y La Familia … Ya Tú Sabe” tager han skridtet fuldt ud. Resultatet er en blanding af thug-rap og reggaeton, der desværre ender som en rodet og identitetsløs affære.

N.O.R.E´s rim er en underlig og komisk blanding af engelsk og spansk, og med titler som “Soy un gangsta” er den primitive og klichétunge stil anlagt. Pladen gæstes af et hav af latinokunstnere, der enten bare får hovedpersonen til fuldstændigt til at forsvinde i mængden eller endnu værre udstiller hans manglende kundskaber ud i spansk rap.

Bedst fungerer det, når gæster som reggaetonstjernerne Daddy Yankee og Don Omar leverer sublime præstationer, eller når N.O.R.E. for et kort øjeblik vender tilbage til sit oprindelige varemærke, de humoristiske bøllerim på engelsk. End ikke de eksotiske og energifyldte produktioner kan ændre på det indtryk, at N.O.R.E. virker uengageret og usikker i en genre, der ligger alt for langt fra det, han kan og for alvor blev kendt for.

N.O.R.E.. 'Y La Familia ... Ya Tú Sabe'. Album. Def Jam/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af