Promoe

Den svenske rapper Promoe er både som soloartist og som medlem af gruppen Looptroop blevet noget nær en stjerne i europæisk hiphop. Utallige turneer har givet ham fans over hele kontinentet, og de samfundsbevidste tekster har altid på den ene eller anden måde kredset om problemerne ved livet som europæer i en amerikaniseret verden (og hiphopkultur).

På den nye plade er det stadig livets små og store problemer, der får Promoe ud af blækhuset, men de behandles nu med et mørkere og langt mere dystert udtryk. Hvor musikken på solodebuten ‘Long Distance Runner’ var organisk og varm, er den nu dyster og stramt programmeret. I teksterne møder vi en frustreret og lidende mand, hvilket titler som ‘Headache’og ‘Identity Crisis’ antyder. Selv kærlighedserklæringen ‘In the Morning’ bliver til en trist sag, der handler om alt det, man ikke kan sige til kæresten, når det er lyst.

I sine emner og udtryk er albummet altså utroligt gennemført, og Promoe rapper som altid sublimt med sin insisterende og reggaeinspirerede stil. Men når han på titelnummeret ‘White Man’s Burden’ forsøger at tage hele den hvide races historie og synder på sine skuldre, illustrerer det lige præcis, hvorfor det bliver for meget og for krævende for lytteren. Det ville klæde albummet med flere numre, som den positive ‘Songs of Joy’, der tilføjer det dystre udtryk en smule varme og variation.

Promoe. 'White Man's Burden'. Album. Burning Heart/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af