Robert Pollard

Robert Pollard er en spontant arbejdende rockræv med punkglød fra Dayton, Ohio. Sideløbende med at have været ankermand for det alternative rockband Guided By Voices i over 20 år, har han spyttet soloplader ud i en lind strøm siden ‘Not in My Airforce’ fra 1996.

Pollards impulsivitet giver også nu pote på hans nye soloudspil. 16 numre på 35 minutter! En livenær, poppunket, frenetisk rock’n’roll står ud af skæringerne. Vekslende mellem flosset fryd, angstfulde forestillinger og en cool nøgternhed skaber Pollard et stærkt nærvær med den indre, som ydre, verden samtidig.

Spændvidden rækker fra popballader som ‘Supernatural Car Lover’ til den melodisk punkede ‘Rhoda Rhoda’ med stærke linier som »Everyone scraping to treat you / Just wanna eat you (…) We need a safe place to bleed / That´s what you told me«. Det er Pollards dybt improviserede og driftige måde at begå rock på, der ægger.

Pollard har indsunget one-go til båndmaskiner, tilsat sin og producer Todd Tobias’ guitarer. Det rå og det blide afstemmes fint, men der kan være lidt for meget skitse over numrene, for mange rørstrømske throaway-udladninger og så han synger ikke altid lige kønt, men det er vist heller ikke meningen!. Det bedste er, at Pollard ikke går af vejen for at blande træk fra Captain Beefheart med Robert Wyatt og The Who – på de mest opfindsomme måder.

Robert Pollard. 'Normal Happiness'. Album. Merge/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af