South

‘Adventures in the Underground Journey to the Stars’ hedder den ganske sigende titel på South’ tredje album. Trioen med rødder i London har ikke haft held med at gøre synderligt stort væsen af sig, selv om de kan bryste sig af at have turneret med The Strokes i USA og haft U.N.K.L.E.-medlemmet James Lavelle med i bandet i en kortere periode.

Et centralt spørgsmål trænger sig derfor på: Kan det dagfriske ‘Adventures…’ rode bod på den kendsgerning? Ja, det er faktisk ikke utænkeligt. I hvert fald hvis man ikke får udslæt af en enkelt og indtagende drømmepop med frit udsyn til bands som Doves, Phoenix og Kings Of Convenience.

South sidder sikkert på en lille skattekiste af snurrige melodier, som kan kunsten at forføre hjernecellerne og blive hængende længere end ‘over night’. Skal der beviser på bordet, ja, så er albumanslaget ‘Shallow’, den snedigt arrangerede ‘You Are One’ og U2-pastichen ‘A Place in Displacement’ tre gode steder at starte.

Ikke for sin indlysende originalitet, for det er alt, alt for meget at kalde South, men for sin offentlige kærlighedserklæring til en sværmerisk og stramt skåret popmusik, der godt tør stå ved, at den lyder venligt stillet over for sarte ører og radioflader. Og den slags er bestemt heller ikke at fornægte.

South. 'Adventures in the Underground to the Stars'. Album. Young American/Slow Shark/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af