Baby Shambles

Åh jo, han er her stadig, Pete Doherty. Og så behøver vi ikke dvæle mere ved den ranglede frontfigur. Vi ved, han tager stoffer, dater en supermodel – og har et pokkers godt øre for en dinglende skæv og sjaskcharmende rockmusik, som er de færreste forundt.

Det er imidlertid netop sidstnævnte betragtning, der stadig gør Doherty og hans husorkester Baby Shambles interessante. Man tilgiver dem gang på gang, selv om de for nylig aflyste to koncerter i rap på dansk jord, for når de først får nosset sig sammen i studiet, er det knuselskelige toner, der siver ud af højtalerne.

Knuselskelig er dog for stort et ord at bruge om ‘The Blinding EP’. Fem sange får vi at godte os med, men det er reelt kun åbneren ‘The Blinding’ med sine gnistrende, hikkende guitarlinjer og slackede trommer, som fortjener prædikatet ‘mindeværdig’. Den sang er til gengæld alle pengene værd! Det rigt distortede omkvæd viser sig nemlig hurtigt at ligge i samme frygtindgydende vægtklasse som hitbaskeren ‘Fuck Forever’ fra debuten ‘Down in Albion’. Og så er meget tilgivet.

Det nedtonede ska-nummer ‘I Wish’ derimod er ikke særlig sonisk sindsoprivende, men så er der jo altid teksten…: »I’m pimping almost every night / Watch my dreams flow by / Out of sight / I wish to God I’d just been stabbed, oh«, synger Doherty, og det lyder jo unægtelig til, at manden angrer sit kaotiske liv!

Skal man så have ondt af ham? Tja… Så skal han i hvert fald diske op med lidt mere musikalsk gods, end han gør her. For ‘The Blinding EP’ er mest af alt en jævn parentes fra Baby Shambles.

Baby Shambles. 'The Blinding EP'. Ep. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af