The Ruby Suns

Selvom forsanger Ryan McPhun var godt og grundig træt den californiske musikscene og måtte flytte til New Zealand for at finde nogle, han gad spille med, er debutalbummet fra The Ruby Suns alligevel gennemsyret af lyden fra 60’ernes Californien. Specielt Beach Boys har uden tvivl været inspirationskilder. Enkelte steder lyder pladen ligefrem umiskendeligt som surferdrengenes mesterværk ‘Pet Sounds’. Spørgsmålet er jo så om det gør noget? »Under ingen omstændigheder«, er svaret.

Her er en samling sange, der emmer af livsglæde og sommer, men alligevel har noget kompliceret og eksperimenterende gemt i sig. Og det klæder i den grad pladens 11 numre, at der er kælet for hver en detalje, og at de søbes godt og grundigt ind i diverse korarrangementer og instrumenteringer.

»You deserve to be with the one you love«, så smukt kan det siges, og sådan bliver det sunget på pladens bedste nummer ‘Criterion’. Et nummer der flere gange ændrer form og figur, men hele tiden bliver holdt sammen af et af årets bedste omkvæd. På ‘There’s Soup at the End of the Tunnel’ og ‘Trepidation Part Two’, pladens mest eftertænksomme numre, falder tankerne på The Flaming Lips, når de er allerbedst.

The Ruby Suns har gjort deres for, at den mørke og kolde vinter bliver lidt lettere at komme igennem. Hold ud, der er varm suppe for enden af tunnelen.

The Ruby Suns. 'Ruby Suns'. Album. Memphis Industries/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af