Bright Eyes ‘Cassadaga’

Stærkt produktive Bright Eyes med Conor Oberst i spidsen er tilbage med et nyt album efter de tveæggede tvillinger, den country-inspirerede ‘I’m Wide Awake, It’s Morning’ og den elektroniske ‘Digital Ash in a Digital Urn’. Og nu går Bright Eyes igen i nye retninger. Country udgør grundlaget, men denne gang er lyden langt mere pompøs, og det er kun til dels en god idé.

Pakket ind i strygere og træblæsere stræber gruppen efter filmmusikken, men Bright Eyes er bedst, når al det bombastiske er pillet af. For eksempel på den forrygende førstesingle ‘Four Winds’, der indledes med en skrattende violin for at glide over i en tåvippende melodi og en stærk tekst om livet og døden. Helt modsat er ‘Make a Plan to Love Me’ en flad kærlighedssang sovset ind i strygere, træblæsere og kor. Det er for bombastisk og lyder nærmest som soundtracket til en Disney-film.

Undervejs får Bright Eyes luftet de politiske holdninger om krig, klimaforandringer og situationen i USA efter orkanen Katrina, men mest af alt handler teksterne om livet, døden og alt det indimellem. Ingen tvivl om at musikerne har været på hårdt arbejde for at få strygere og blæsere inkorporeret i pladen. Det kunne de have sparet sig, for det er de simple numre, der fungerer bedst.

Bright Eyes ‘Cassadaga’. 'Cassadaga'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af