Midlake – kuldegysninger i varmen

En smuk og lun lørdag aften på Voxhall var blevet sidste destination for amerikanske Midlake på deres europæiske turné, og heldigvis var publikum troppet talrigt op med godt humør og forventningens glæde uden på tøjet.

Store armbevægelser og rockstjerneattituder ligger meget langt fra de fem sympatiske, men lidt indelukkede musikere, for vægten er lagt på de smukke, melankolske sange, der alle har et strejf af 70’er-folk og støvet americana over sig. Gruppen lagde stærkt ud med den akustisk-prægede ‘We Gathered in Spring’, hvor det hurtigt stod klart, at de vidunderlige vokalharmonier fra seneste udspil ‘The Trials of Van Occupanther’ sagtens kunne stå prøven live, og hvis publikum ikke allerede var med her, kom de det i hvert fald til andet nummer, mini-hittet ‘Roscoe’, der blev leveret med en intensitet, som var det første job på turneen og ikke det sidste.

Koncerten ud holdt gruppen sig til det sikre og spillede med få undtagelser alle numrene fra gennembrudspladen, men varierede klogt med et helt nyt nummer og et par af ældre dato, som dog ikke helt kunne holde publikum fanget. Det kunne dog ikke skjule det faktum, at Midlake i store dele af koncerten formåede at tryllebinde et publikum, høje af den tidlige sommer og sol, med deres smukke og specielle sange, der måske kunne være leveret med en smule mere løssluppenhed, men som både for band og publikum var en meget værdig afslutning på en lang, europæisk turné.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af