Torben Steno og Johan Olsen

3 6

I et forsøg på at genskabe den danske gårdsangertradition og trække musikken tilbage til storbyens mørke, skumle og samtidig smukke baggårde, har Johan Olsen fra Magtens Korridorer allieret sig med journalisten og orgel-fetichisten Torben Steno, og sammen har de to herrer indspillet en samling viser.

Det hele er produceret af Thomas Blachman, og der er ingen tvivl om at hans musikalske ideer er med til at højne kvaliteten betydeligt på de fem numre, der lige så nemt kunne være havnet i kedsommelige og forudsigelse versioner, hvor klicheerne ville være for mange. Dette bliver heldigvis ikke tilfældet, for numrene iklædes masser af små, fine musikalske ideer, og samtidig har Kristine Algots fornemme violinspil tilført musikken en ekstra dimension, som blot gør oplevelsen endnu bedre.

Nummeret ‘Stille Sne’ er ep’ens smukkeste nummer, som beviser at Johan Olsens rockstemme sagtens kan levere stille og afdæmpede numre, og at han samtidig kan gøre det med en indlevelse og føling, som fanger og fænger lytteren, også fordi det tekstlige univers er fornemt afstemt i forhold til musikken.

Desværre besidder ikke alle fem numre samme kvaliteter som ‘Stille Sne’, og det er ganske ærgerligt, for når Olsen/Steno er bedst, leverer de sange, som ville glæde og klæde enhver musikhungrende baggård.

Torben Steno og Johan Olsen. 'Pligten kalder'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af