Rihanna

Med et brag af en trio sange åbner den Barbados-fødte sangskat sit tredje album og virker som sangerinden, der har tænkt sig at overtage teten efter Kelis, Beyoncé og Gwen Stefani efter deres seneste småskuffende udspil. Førstesinglen ‘Umbrella’ sætter baren højt fra start og giver genren r’n’b en helt ny betydning. Beatene er friske, synthen lige i øjet og Rihanna selv i topform, så selv om rapperen Jay-Z’s intro sagtens kunne undværes, så er nummeret et utrolig stærkt udlæg.

Den 19-årige Robyn Rihanna Fenty holder næsten niveauet på ‘Push Up on Me’, mens ‘Don’t Stop the Music’ tager løjerne ud i rendyrket synthpop, der helt sikkert kommer til at sætte gang i adskillige teenagefyldte dansegulve til sommer.

Men så går den gode pige lidt galt i byen. Grænsen er ofte hårfin, når man bevæger sig i den rendyrkede popmusik, og Rihanna træder forkert, når hun sætter tempoet ned og forfalder til balladerne ‘Hate That I Love You’ og ‘Say It’.

Som så mange andre popmusikere er Rihanna et produkt, der får musikken foræret af beatsmedende producere, og så ‘bare’ skal tillægge vokal og image. Og som enhver anden, der vil frem i verden, har Rihanna også fået studiebesøg af Timbaland, der uden at imponerer hjælper sangerinden tilbage på sporet igen. Tre numre er det blevet til, der dog er overraskende anonyme og savner Timbalands ellers så stilsættende beats og detaljer. ‘Lemme Get That’ er dog undtagelsen, men dancehall-inspirerede, groovende beats og horn.

Så Rihanna redder altså ikke poppens 2007, men beviser dog, at hun absolut har tænkt sig at lege med i fremtiden.

Rihanna. 'Good Girl Gone Bad'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af