Nick Drake

»Dear Nick, how strange to be writing to you so many years after your death!«, indleder Nick Drakes søster i forordet. Og ja, det er lidt mærkeligt og også overvældende at blive introduceret til en hel samling af nye Drake-numre 33 år efter, at det engelske folk-rockikon døde bare 26 år gammel.

Albummet byder på 27 tracks, Drake indspillede i slutningen af 60’erne i årene op til sine tre albumudgivelser ‘Five Leaves Left’, ‘Bryte Layter’ og ‘Pink Moon’, der både i samtiden men så sandelig også i eftertiden har stået som monumenter over en af Englands vigtigste personligheder på folkrock-scenen.

Det er en kollektion af lo-fi hjemmeoptagelser, i form af skitser og færdige sange indspillet med guitar eller piano, der mestendels er hans eget materiale, men også byder på et par fortolkninger, som blandt andet Dylans ‘Tomorrow Is a Long Time’.

Scoopet ved udgivelsen er dog den fine ramme sangene bliver sat ind i, nemlig familien Drake. Både søster Gabrielle og mor Molly medvirker undervejs, og det fungerer fint til at belyse den baggrund og inspiration, der lå til grund for Drakes efterfølgende karriere. At optagelserne ud over dette lydmæssigt er mere i retning af dagligstue end lydstudie, gør bare den hjemlige hygge endnu bedre.

For sultne fans er udgivelsen uundgåelig, da den perspektiverer og kaster lys over hans korte karriere. Er man derimod nybegynder udi Drake, vil jeg til hver en tid anbefale at starte med hans egentlige album, da det lige meget hvad er der mesterværkerne findes.

Nick Drake. 'Family Tree'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af