Silver Falls

Det turde stå klart for enhver musikinteresseret, at skellet mellem det organisk håndspillede og det syntetisk elektroniske i disse år er under stadig og stædig nedbrydning.

Nu får Múm, Mikael Simpson og tidens øvrige klangblendere så selskab af Jakob F. Kristiansen, der slår sine såvel svævende som melodiske folder under kunstnernavnet Silver Falls. Og via en melange af duvende tangentfigurer, sølverne guitarlinjer, indklippede stemmer og diskrete programmeringer lykkes det ham på ‘We All Have To Breathe’ at fremmane en stemning af støvregnsblid tristesse.

Formlen er virkelig velgørende i ‘Ceramic Smile’, hvor The Kissaway Trails Søren B. Corneliussen giver sit vokale besyv med, men andre steder er udspillet desværre tynget af noget mere middelmådige bud på, hvordan melankoli lyder anno 2007.

Overvejer Kristiansen at følge ep’en op med et fuldlængde album, vil det utvivlsomt være klogt at kaste lidt grus i det velsmurte maskineri. Blot et strejf af kaos i laptoppen, lidt murren i guitarstrengene eller et par kompositoriske kortslutninger, så vil poesien og melankolien blive sat i anderledes klart relief. Som det er nu, er det hele meget kønt – og faretruende tæt på det kønsløse.

Silver Falls. 'We All Have To Breathe'. Ep. Star Map.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af