Annuals

Det er ikke just, fordi verden er i underskud af bands, der på én og samme tid ønsker at udfordre og omfavne populærmusikkens konventioner. Tag bare Animal Collective, Guillemots og Broken Social Scene, der alle leverer grænsesøgende udtryk til klodens evigt trængende indie-junkier.

Men der er altid plads til mere i samme åre, hvis blot stoffet er godt nok. Og det er den rigt varierede og dybt melodiske albumdebut fra amerikanske Annuals et udmærket eksempel på. For det er ganske enkelt svært at få nok af kollektivets debut, der blomstrer i et hallucinerende møde mellem mild folk og legesyg avantgardepop.

Adam Baker er mastermind bag den besnærende melodik og de vildtvoksende arrangementer. En uhyre lovende sanger og sangskriver, der er lysere sindet end kollegerne i Arcade Fire og mere dynamisk end nestoren Brian Wilson.

Det skal dog siges, at ikke alle indslag fra Baker og Co. virker lige så euforiserende som eksempelvis åbneren ‘Brother’ og lukkeren ‘Sway’, men der er ikke desto mindre tale om et ualmindelig løfterigt bekendtskab. Eller fix om man vil.

Annuals. 'Be He Me'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af