El-P – krævende koncert

For anden dag i træk kunne Aarhus Took It præsentere en af tidens vigtigste hiphop-navne. Men i modsætning til Pharoahe Monchs soulfyldte supershow fredag, så lukkede og slukkede indie-kongen El-P hiphop-festivalen med en mørk og larmende koncert på kanten af det urovækkende.

Dermed var den helt i tråd med den støjende musik, som rapperen og produceren fra Brooklyn er garant for. Men de tungt slæbende beats, der pumper mellem skramlende samples, skærende sirener og virtuose keyboardflader havde svære vilkår under aftenens mudrede og kompakte lydforhold.

Det så dog ikke ud til at bekymre hovedpersonen selv, der med stor indlevelse leverede et sæt, som ikke lignede andre hiphop-koncerter. Det er i al fald ikke hver weekend man ser en rapper stå knuge sig til mikrofonstativet, mens han krænger og råber sine skævvredne tanker ud.

El-P laver den slags musik, som kræver at man tager stilling til tingenes tilstand, og det samme krævede denne koncert. Selv om det var interessant at se, så var det knap så rart at høre på til tider, hvilket også kunne aflæses på dele af publikummet. Og skal man have det optimale ud af denne kontante kunstner, så vil denne anmelder da også anbefale nogle timer i selskab med det mesterlige ‘I’ll Sleep When You’re Dead’ på hjemmestereoen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af