Frightened Rabbit

På ‘Music Now’ adresserer skotske Frightened Rabbit London med hakkende postpunk og opfordringen om at elske bandet eller lade være. Hele musikscenen er så herlig, konstateres der med flabet ironi. »Make music that some cunt might like«, fortsætter de. Senere opstår et penibelt uheld fra det indre på trappen i den ængstelige ‘Behave!’, der ærligt og indsigtsfuldt berører tab af kontrol.

Det her er en debut, som vedrører de svage. Dem, der får klø af livet, selvom de fortjener bedre. Dem, der mødes af fordømmende blikke af de smarte og succesfulde. Dem, der mislykkes på trods af de bedste intentioner og altid bliver mast på vej ind i bussen. Gennem hele albummet skinner en varm humor og et vrissende raseri igennem, sådan som det ofte er tilfældet hos skotske kunstnere.

Mange bands pynter deres musik med stil og gådefulde eksperimenter for at dække over fraværet af melodier, og det bedste ved Frightened Rabbit er, at de ikke behøver det. Deres melodier er så gode, at de kan bære sig selv. Lad dem stå ved din side, næste gang en klovn spreder pest, og lad tæskende seje pop-vidunderet ‘Be Less Rude’ tage over med sit meget direkte budskab.

Deres guitardrevne støjende popsange og plørede skotske vokal er fremført med så megen passion, ligefremhed og empati på en smittende ungdommelig og energisk debut. Mægtigt vedkommende, ganske enkelt.

Frightened Rabbit. 'Sing the Greys'. Album. FatCat/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af