Factory45

Factory45 er ikke et band, der kommer til at vinde priser for at være nyskabende. Men mindre kan også gøre det, når man som disse unge københavnere går på rov i det rockhistoriske arvesølv med så uimponeret selvfølgelighed og charme, som tilfældet er på denne debut-ep.

Fra det Franz Ferdinand-klingende åbningsnummer, ‘Not Bored With You’, over ‘Peggy Sue’s herligt overstyrede guitartema til den smittende ‘Sharp Like a Razor’ udviser bandet sans for at strikke en charmerende og medrivende rocksang sammen.

Nikolaj Nørlund har produceret de fem numre og har på vellykket vis formået at få det unge bands notoriske live-energi og spilleglæde til at bruse ud af højtalerne. Der spilles med stort musikalsk overskud, og man fornemmer, hvordan sammenspillet har fået hår på brystet af de utallige koncerter, bandet har spillet de sidste par år.

Det helt store trumfkort er dog forsangeren Esben Busck. Han synger med flabet udtale og sikker sans for fængende melodier tilsat en god portion skæv humor, der kommer glimrende til udtryk i ep’ens ironiske titel. Og i en tid hvor guitarsoloen nærmest er uddød, er det forfriskende, at bandets guitarist Charlie Alexander insisterer på dens eksistensberettigelse med et par velklingende af slagsen. Tilbage er der blot at håbe, at drengene vil lægge lidt at deres fascination af The Libertines fra sig og tage nogle flere chancer næste gang.

Factory45. 'Rock Music Almost Ruined My Life'. Ep. Mini Meal/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af