Grand Archives

Mat Brooke forlod sin plads som guitarist i Band of Horses i efteråret 2006 – kort tid efter indspilningen af debuten ‘Everything All the Time’ – for at danne bandet Grand Archives med vennerne Curtis Hall (trommer), Jeff Montano (bas), Thomas Wright (guitar) og Ron Lewis (piano), der alle er del af Seattles genopblomstrede musikscene.

Bandet har heldigvis taget sig god tid, og dette kan høres på det selvbetitlede debutalbum. Det kan selvfølgelig synes meningsløst at forlade et band, der står overfor et kæmpemæssigt internationalt gennembrud efter mange års slid, men når man lytter til denne debut, giver Brookes exit ganske god mening, ja faktisk må der være tale om en win-win-situation.

Brookes baggrund fornægter sig absolut ikke, og hist og her er vi ganske tæt på Band of Horses, men The Grand Archives’ udtryk er dog langt mere lyst, åbent og smittende, både tekst- og lydmæssigt. Albummet kan, når alt kommer til alt, beskrives som to håndfulde enkle og meget velkomponerede melodier. Men mellemregningen indeholder et stor gran kærlighed til at eksperimentere med intense vokalharmonier, pedal steel, horn og strygere oven i de klassiske rockinstrumenter.

Netop brugen af vokalharmonier er et af albummets bedste kort. Dette perfektioneres i den storladne ‘Index Moon’, der hviler på et stærkt melodisk fundament, hvor der veksles mellem rene korstemmer og en herlig slide guitar. Mat Brooke og co. har åbnet bandets arkiver, og store mængder fængende melodier strømmer ud.

Grand Archives. 'The Grand Archives'. Album. Sub Pop/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af