Marybell Katastrophy

Århusianske Marybell Katastrophy er et usædvanligt band. De udsender ingen cd’er men udgiver kun deres musik på 10″-vinyler og som downloads. De har indtil videre fravalgt det klassiske albumformat og kun udsendt EP’er med fem numre. Og deres lettere avantgardistiske, elektroniske indierock følger bestemt heller ikke de gængse ruter på sin vej mod øret.

Bandet består da også af medlemmer fra tre af den hjemlige musikscenes mere egensindige navne, nemlig Marie Højlund fra Tiger Tunes, Maria Timm fra The Broken Beats og Emil Thomsen fra Schweppenhäuser/Thomsen. På ‘You Are the Two’ er de igen i det legende hjørne med en musik, der gerne simrer og syder for pludselig at koge over i gnistrende støjudladninger. Marie Højlunds teatralske vokal boltrer sig mellem forvrængede tangenter, strømførende guitarer og flossede grooves i et lydbillede, der kiler sig ind et sted mellem Pixies, Lali Puna og Chicks On Speed.

Det er en energisk, dynamisk og ganske original musik, som dog er lettere at anerkende end at knuselske. Indimellem farer melodierne en smule vild i de snirklede strukturer og skæve arrangementer, og bandets legende tilgang til musikken virker formentlig stærkere på scenen end på plade. Ikke desto mindre er der mange løfterige takter hos dette kantede og ukonventionelle trekløver, og ‘You Are the Two’ lader ingen tvivl om, at Marybell Katastrophy har masser af musikalitet flydende i sit kollektive blod.

Marybell Katastrophy. 'You Are the Two'. Album. Merger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af