The Accidental

Med vanlig sans for britisk humor og selvironi har et sammenrend af musikere fra Englands folktronica- og singersongerwriter-scene valgt at kalde sit fælles projekt The Accidental. Man skal dog ikke tage navnets lidt negative klang alt for bogstaveligt, for dette musikalske kollektivs debutalbum er langt hen ad vejen både fint og fremragende.

Animal Collective er en tydelig inspirationskilde, men ellers ligger en sammenligning med Tunng lige for, og det er da også Tunng-hovedmanden Sam Genders, der sammen med Stephen Cracknell fra The Memory Band er den bærende kraft bag ‘There Were Wolves’. Modsat Tunngs fremragende 2007-album ‘Good Arrows’ byder ‘There Were Wolves’ dog ikke på samme grad af variede og vidtfavnende lydbillede.

Selv om albummet hovedsageligt er indspillet på computer, er tingene nemlig mere enkle her, med smukke og letfordøjelige vokalharmonier, nogle strygere og strenge, simpelt slagtøj, en anelse trommemaskine og fra tid til anden lyden af håndklap og fingerknips. Det er til tider lige lovligt langsommeligt og søvndyssende, men samtidig let og lindrende i en sådan grad, at det bedst kan betegnes som det musikalske modstykke til frisk morgenluft på den grønneste forårseng. Og den slags er svær ikke at holde en lille smule af.

The Accidental. 'There Were Wolves'. Album. Full Time Hobby/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af