The Last Shadow Puppets

Fænomenet er ikke ukendt: Superstjerne tager et afbræk fra dagjobbet og indspiller plade med musikalsk legekammerat. I dette tilfælde har Arctic Monkeys’ hovedmand Alex Turner fundet tid til at skrive sange med vennen Miles Kane fra ligeledes britiske og hurtigt rockende The Rascals.

Inspirationskilderne og udtrykket hos The Last Shadow Puppets ligger et stykke fra de musikalske kredse, som de to normalt bevæger sig i. Tidsmæssigt er vi tilbage i 60’erne. Kane og Turner låner fra The Shadows’ surfende twang-guitarer, Morricones galoperende spaghetti-western-lyd og i særdeleshed Scott Walkers croon, elegance og arsenal af strygere.

Pastiche eller et dristigt karrieretræk? I hvert fald er der ikke noget venstrehåndsarbejde over denne plade. Kane og Turner iklæder sig aldrig så megen skæg og blå briller, at de tipper over i ren kitsch. Omvendt sidder man ikke tilbage med en forbløffet fornemmelse af, at mødet mellem ungdommelig energi, upoleret talent for sangskrivning og så fortiden for alvor peger fremad mod nye horisonter. Nuvel, mindre kan såmænd også gøre det.

Pointen er da også snarere, at ‘The Age of Understatement’ er en rigtig solid plade. ‘My Mistakes Were Made For You’ er umiskendeligt glimrende med sin trippende basgang og fine vokalarbejde, og den intime ‘The Time Has Come Again’ viser andre sider af de to musikeres temperamenter. Lyden på pladens 12 numre er smagfuldt bundet sammen og holdt i ave af producer James Ford og snarere end at lade Kanes og Turners temmelig enslydende vokaler spille op til hinanden på duet-manér, smelter de nærmest sammen i ét harmonisk udtryk.

Samlet set bliver det aldrig fuldstændig fantastisk, men det står helt klart, at Turner også har en sikker orienteringssans, når han begiver sig ud ad mindre oplagte musikalske stier.

The Last Shadow Puppets. 'The Age of the Understatement'. Album. Domino/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af