The Charlatans

Under lidt mindre medieopmærksomhed har The Charlatans lavet en ‘Radiohead’, hvor de forærer deres seneste album væk ganske gratis, og det besluttede bandet med forsanger Tim Burgess ord, fordi det er folket, der skal eje bandets musik og ikke et pladeselskab.

The Charlatans er et band, der sjældent laver et dårlig album men heller aldrig rigtig kommer helt derop, hvor det begynder at blive magisk. Tiende udspil, ‘You Cross My Path’, ligger sig da også lidt midt imellem. Burgess synger med vanlig elegance, men hvor de poprockede numre ofte fungerer godt i deres opbygning, udebliver det stærke, forløsende omkvæd oftest, og det efterlader sangene med en masse uforløst potentiale.

Mere elektronisk prægede momenter som blandt andet ‘The Misbegotten’ og titelnummeret er vellykkede, og de kontinuerligt tilføjede musikalske lag er ganske effektfulde, fordi de bombastiske arrangementer står godt til den hårdtpumpede produktion og store lyd, der dog ikke levner meget plads til variation. Til gengæld går gassen lidt af ballonen på pladens sidste halvdel, fordi Burgess’ sange fortsætter alt for meget i samme spor, og generelt mangler de afgørende hooks.

The Charlatans. 'You Cross My Path'. Album. Cooking Vinyl/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af