White Denim

‘Workout Holiday’ er både titlen på White Denims europæiske debutalbum og en ep fra sidste år. På den anden side af Atlanten har de i stedet sluppet et andet album ved navn ‘Exposion’ løs. Bizart nok deler de tre udgivelser en pæn portion af tracklisten, så uanset hvilken af dem man får fingre i, er en del af numrene de samme. Forvirret?

Det er ikke nemmere at holde rede på texanerne genremæssigt, og albummet stritter i mange retninger. Bedst som man tror, at man har genkendt dem som værende Kings of Leons fjerne, hillbilly-rockende fætre eller måske snottede nevøer til soulpunkerne i The Dirtbombs, sparker de hele konstruktionen ned af trapperne og skejer ud i grove cutups og spastisk flimrende lydcollage-anfald.

Det er både fascinerende og frustrerende. En sang som ‘All You Really Have to Do’ lever eksempelvis op til sin egen titel som perfekt skåret garagepop, men afløses af ‘Look That Way at It’ som sammen med tvillingen ‘Don’t Look That Way At It’ er ude i så mange omveje, elektroniske svinkeærinder og psykedeliske rundkørsler, at de aldrig rigtigt ender med at nå helt i mål.

En skam, fordi når det ellers fungerer, er White Denim et festligere bekendtskab end en flok chimpanser sluppet løs i en frugthandel. Det er en lovende debut, og man kan snuse sig frem til de gode intentioner bag den friskt opsprættede og rå lyd. Gang i den, drenge!

White Denim. 'Workout Holiday'. Album. Full Time Hobby/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af