Okkervil River

Bredderne er ved at flyde over for Will Sheff fra amerikanske Okkervil River. Uanset hvor mange sange den produktive herre får fra hånden, synes nye konstant at dukke op til overfladen. Netop derfor har de otte Midtvest-musikere de sidste seks år budt på fem album med deres originale blanding af folk, country, soul og poprock.

Med dette album er der endnu engang tale om overskydende sange. Ligesom det var tilfældet med gruppens tre seneste album, er der med ‘The Stand Ins’ nemlig tale om en opfølger med de sange, som hovedalbummet ikke kunne rumme, i dette tilfælde sidste års fremragende ‘The Stage Names’. Og betegnelsen overskudsmateriale yder desværre lidt for megen retfærdighed til denne opfølger.

Hvor der på sidste års vidunder hørtes påvirkning fra soulmusikken som et forfriskende pust, synes en træghed at trænge sig på i Will Sheffs fortællinger fra skyggesiden af populærmusikkens rampelys. Det er endnu en gang hans evne til at sammensætte rigtig mange ord med indlevende vokal på en næsten Bob Dylan’sk måde, som holder strømmen løbende ned ad Okkervil River.

Det fungerer overordnet tilfredsstillende, endda rigtig godt på eksempelvis den insisterende ballade ‘On Tour With Zykos’. Men det bliver til for megen lyrisk og musikalsk tomgang i længden. Desværre, for Will Sheff er uden tvivl en af sin generations bedste sangskrivere, der inden vandet næste gang begynder at flyde over, nok bør svømme mod strømmen for at søge nye musikalske bølger.

Okkervil River. 'The Stand Ins'. Album. Jagjaguar/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af