Chairlift

Fra midt-80’erne væltede de frem i jakkesæt og solbriller. Sofistikerede popbands med dyre, glatpolerede produktioner. Yuppiernes tidsalder. En tid for bands som Johnny Hates Jazz og Living in a Box, hvor mobiltelefoner for de fleste gik under navnet walkie-talkie. Lidt usædvanligt genopliver electropop-trioen Chairlift fra New York på albummet ‘Does You Inspire You?’ denne tid. Det er på en gang både voldsomt kikset og ultrahipt.

På deres bedste sange er det en ren fornøjelse. ‘Planet Health’ lyder som en ballade med Belinda Carlise og er med sin flotte slapbass og kælne vokale et virkelig frækt nummer. I form af Caroline Polachek har gruppen en stærk og sexet vokalist, der kan bære ambitiøst svulstige, men også isnende kønne numre som ‘Earwig Town’ og ‘Somewhere Around Here’. Sangen ‘Bruises’, der kendes fra den seneste Ipod Nano-reklame, er ligeledes en ret uimodståelig, puttenuttet lille sang, hvor de ompakker baslinjen fra ‘Close to Me’ med The Cure og serverer den for en ny generations ører.

Mod albummets slutning er det dog som om, at Chairlift glemmer excesserne ud i hvælvende popballader for at bevise deres tilhørsforhold til den eksperimenterende musik. Det er synd, for sange som den let forglemte country noir-pastiche ‘Don’t Give a Damn’ underminerer afslutningsvis næsten det fine popalbum, som er gået forud.

Chairlift. 'Does You Inspire You?'. Album. Kanine/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af