Daniel Johnston – vrangsiden af tilværelsen

For ikke så længe siden var det utænkeligt, at man skulle se kultnavnet Daniel Johnston i Europa. Men vi kan takke forbedringer i medicinsk behandling af sindslidende for dette. Det var nok først og fremmest myten om den til tider helt uregerlige Johnston foreviget i dokumentarfilmen ‘The Devil and Daniel Johnston’, som fik det talstærke publikum til at trodse novemberregnen, for som musiker er Johnston ikke nogen crowdpleaser.

Settet startede med Johnston alene ved klaver og derefter guitar, et instrument han opfundet sin helt egne måde at spille på. Netop hvad man havde håbet på, men Johnston virkede uoplagt, og det føltes som, at han skyndte sig igennem sangene, og han sagde ligefrem »så er det overstået«, da han forlod klaveret efter blot to numre. Langt mere sikker var han, da han vendte tilbage med John Dear Mowing Club som backingband. Overraskende velspillende gav de flossede sangperler fra start-80’erne og fremefter.

Vi fik også en forbløffende tro version af ‘Help’ fra den Beatles-besatte kunstner. Johnston virkede tilpas, og præsenterede medlemmerne som Ringo Starr, Rob Zombie og Dracula… Et passende rod af klassikere og ret underlige sangvalg som ‘Rock and Roll Ego’. Alt blev dog forløst til sidst med ‘True Love Will Find You in the End’. En af de smukkeste sange nogensinde efterfulgt af ‘Devil Town’, og så stod det klart, at Johnston autentisk viser det rørende smukke ved vrangsiden af tilværelsen frem.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af