Jørgen Leth, Mikael Simpson & Frithjof Toksvig

På nummeret ‘Musik’ indleder Jørgen Leth: »Jamen jeg sidder jo bare her/ i musikken/ musikken er der/ jeg er her/ og vi er sammen/ så enkelt er det.« Og så enkelt er det – heldigvis – når to af tidens mest markante musikere akkompagnerer en af Danmarks mest markante lyriske stemmer.

Albummet består af ti skæringer med hver deres afgrænsede emne, baseret på optagelser af samtaler med Jørgen Leth. Mikrofonen er tændt, og Leths personlige poetiske pointer får frit løb tilsat underlægningsmusik af Simpson og Toksvig som et spontant, selvbiografisk dokument uden de store dikkedarer. Undervejs berører Leth emner som dans, afslapning og den første forelskelse.

Musikken holder sig for det meste i baggrunden, og koncentrationen er fokuseret på det lyriske. Det er Leths talestrøm, der sætter tempoet, hans tonationer, der skaber melodierne, og hans formuleringer, der styrer temaerne. Men der er enkelte sekvenser, hvor eksempelvis Simpsons mundharpe overtager lydbilledet, kommenterer lyrikken og får projektet til at gå op i en højere enhed.

Albummet kræver koncentration, men det lønner sig. Pak dig ind i et par hovedtelefoner og erstat virkeligheden med Leth, Simpson og Toksvigs forunderlige univers.

Jørgen Leth, Mikael Simpson & Frithjof Toksvig. 'Vi sidder bare her...'. Album. A:Larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af