Röyksopp

Deres varemærke er at lave cool og catchy elektronisk musik, udført med sans for detaljen og fyldt med finesse. Og helst med et par gode gæstesangere, der kan sørge for et bredere spektrum rent genremæssigt og et bredere følge rent publikumsmæssigt. På deres tredje album fortsætter Röyksopp i samme spor.

Forgængerne bestod af en luksuriøs blanding af tilbagelænet electronica og sofistikerede synths, der var længere fremme i danseskoene. På ‘Junior’ bevæger de sig næsten udelukkende i det synthpoppede segment, og indimellem bliver duoen helt diskofile, hvilket hæmmer helhedsindtrykket. Forklaring følger.

På debuten var det blandt andre landsmanden Erlend Øye, der bidrog med sørgmodig stemmeføring, og sidste gang kiggede svenske Karin Dreijer Andersson forbi. Denne gang har Torbjørn Brundtland og Svein Berge endnu engang besøg af The Knife-sangerinden men også af Robyn og Lykke Li, der også sang med på Kleerups album fra i fjor. Og selvom Röyksopp ikke forfalder til kollegaens glatte selvbruner-synthpop, så er der alligevel et par faresignaler forude.

Robyn-samarbejdet ‘The Girl And The Robot’ skal nok blive et sikkert hit, men alligevel bevæger de norske elektrikere sig ud på usikker grund, for deres forsøg med schlager-skabelonen bliver lovlig letkøbt. Röyksopp er bedst, når de bevarer deres lette melankolske touch og deres luftige melodiøsitet. Og det varemærke har de efterhånden trods alt taget patent på.

Röyksopp. 'Junior'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af