The Juan MacLean

Trods albumtitlen vil jeg komme med modpostulatet ‘the future is here’, men at The Juan MacLean tilsyneladende ikke har indset det.

The Juan MacLean er stadig den tidligere punkguitarist Juan MacLeans soloprojekt, men han bakkes igen op af gæster, som blandt andre LCD Soundsystem-bagmanden og DFA-bossen James Murphy og Nancy Whang, der også har optrådt live med LCD. Og en sammenligning med LCD er til dels lige for som på titelnummeret ‘The Future Will Come’, men generelt er der tale om en noget mere atmosfærisk og sykkersød synthpop holdt sammen af Whangs lyse vokal og et arsenal af Human League-glade synthesizers.

På ‘The Simple Life’, ‘Tonight’ og ‘Happy House’ slæbes man igennem over ti minutters synth belagte trommebeats, hvor opskriften er, at søvndyssende langsomt bygge lag på lag for derefter at pille det langsomt fra hinanden. Whangs ellers fine vokal overskygges desværre af pladderromantiske og ufarlige hooklines som »I’ll take you home tonight or to the moon«. Alt sammen fint på en fransk lounge-compilation fra forrige årtusind, men ikke sønderligt ophidsende i 2009.

Albummet har dog sine dansevenlige højdepunkter på ‘No Time’ og især den ultra funky ‘A New Bot’, hvor Murphy med stor succes bidrager med vokal og koklokke. Det retter dog ikke op på, at man sidder med en blandet følelse og ikke ved, om man skal danse moderne eller hænge i en sækkestol og drikke chai.

The Juan MacLean. 'The Future Will Come'. Album. DFA/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af